SIRKUS2 talvileiri 22.2-23.2. Kaavilla

SIRKUS2 talvileiri 22.2-23.2. Kaavilla

Leirillä on 4 x 1,5h ohjattua opetusta plus vapaa treeni opettajien kanssa. Sirkuslajeja on muun muassa akrobatia, käsilläseisonta, vipulauta, trampoliini ja pariakrobatia. Opettajina Anselmi Kaisanlahti, Ada Forsberg, Suvi Piirainen ja Oskari Jauhiainen.

Leirin ikäraja on 12v, mutta neuvoteltavissa. Kysy Suvilta lisää!
Osallistumismaksu 20e
Paikka: Kaavin koulu, Koulutie 1.

Leirin yhteyshenkilö ja leirivastaava:
Suvi Piirainen 0400 342079 suvi.piirainen@gmail.com
Kyselyt leiristä tekstiviestillä 0400 342079 tai s-postilla.

Lauantai 22.2.2020

14:00-15:00 leirin yhteinen aloitus
15:00-16.30 opetus 1:
Akrobatia / Käsilläseisonta
– Tauko-
17:00-18.30 opetus 2:
Vipulauta / Trampoliini
18.30-20:00 vapaata treeniä

Sunnuntai 23.2.2020

10:00-10.30 lämmittely
10.30-12:00 opetus 3: Pariakrobatia
– Tauko-
12.30-14:00 opetus 4: Leirin aikana valittu laji
14:00-14.30 leirin lopetus

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä seuraavat tiedot:
-Nimi
-Ikä
-Sirkuskoulu
-Majoituksen tarve (Kyllä tarvitsen majoituksen/ Ei, en tarvitse)
-Huoltajan nimi ja numero (alle 18v)
-Muut tärkeät infot mitä opettajan olisi hyvä tietää

Lähetä ilmoittautumistiedot Suville: suvi.piirainen@gmail.com
Ilmoittautuminen viimeistään 17.2. mennessä!

Majoittuminen ja ruokailu

Mikäli leirille osallistuu kaukaa, majoitus järjestetään nuorisotalolla lattiamajoituksena tai kotimajoituksena toisen leiriläisen luona. Omat yöpymistarvikkeet (alusta, makuupussi, tyyny yms.) mukaan.

Ruokailu omatoimisesti. Sirkuksella on jääkaappi ja mikro leiriläisten käytössä. Treenitilasta matkaa kauppaan ja majoitustilaan on n. 500m.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

SIRKUS2-kiertue

SIRKUS2 -hanke mahdollistaa kesälle 2019 alueen sirkusnuorille kesätyön, jonka avulla harrastajatpääsevät kurkistamaan artistin arkeen. Nuoret aloittivat kesätyönsä jo hyvissä ajoin keväällä, sillä varsinainen esiintyminen ja keikkailu edellyttävät myös taustatyöskentelyä. Kevään edetessä nuoret olivat tehneet lukuisia käsikirjoitusideoita, koreografiointeja sekä musiikkien ja rekvisiittojen etsimistä. Kevään suunnittelutyöt saivat visuaalisen ilmeensä kesäkuun toisella viikolla, kun nuoret hoitivat sirkusteknisen harjoittelun ja esityksen kokoamisen yhdessä sirkusammattilaisten Suvi Piiraisen ja Oskari Jauhiaisen kanssa. Harjoittelujakson jälkeen esiintyjät aloittavat 30 minuutin kokonaisuuden esittämisen pitkin Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan kesätapahtumia.

Kiertueen tarkoituksena on tarjota kauan harrastaneille nuorille tilaisuus tutustua myös artistin elämään, sillä monet hakijoista ovat haaveilleet ammatista sirkuksen parissa. Esiintymisen lisäksi nuoret pitävät sirkustyöpajoja esiintymispaikoilla kullekin kohdeyleisölle. Sirkuksen vieminen paikkakunnille, jossa sitä ei alun perin välttämättä ole, tarjoaa myös yleisölle hienon tilaisuuden tutustua sirkuksen maailmaan.

Nuoret tuovat lavalle kesäisen mökkireissun ongelmineen ja onnistumisineen. Mökkireissu on koko perheelle suunnattu sanaton ja humoristinen nykysirkusteos. Esitys sisältää kepeitä kesäajatuksia, mahtipontista mökkiraivoa ja yhteisöllistä yhdessäoloa. Leikkimielisyys, tekemisen ja kokemisen riemu vie esitystä samaistuttavasti eteenpäin. Esityksessä nähdään seitsemän esiintyjää, joiden valloittavat persoonat ovat saaneet inspiraatiota tutusta lastensadusta, jonka ehkäpä tarkkasilmäinen katsoja voi huomata esityksen aikana.

 
Mökkireissu viedään ainakin seuraaviin tapahtumiin
16.6. Kolin Erämessuille
19.6. Liperin sporttileirille
24.6. Tohmajärven Potsipäiville
29.6. Kuavin Kuhinoille sekä Vehmersalmi Päiville
13.7. Maaningan Huiluuruppeemille
14.7. Suonenjoen Mansikkakarnevaaleille
3.8. Iisalmeen Ravintola Raatihuoneen lastenkarnevaaleille

Alla kuva ensimmäisestä keikkapaikasta Pielisen Kolilta.

kiertuekuva

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Liikekehittely ja airtrack harjoittelu -kurssi Kaavilla

Ajankohta: La 15.6.2019 klo 10-15
Paikka: Kaavin koulu / liikuntasali
Opettaja: Mikko Rinnevuori
Maksu: 10€ / päivä

Kurssilla käydään läpi vaativampien akrobatian taitojen turvallista ja paloittaista harjoittelua ns. liikekehittelynä. Lisäksi käydään läpi airtrack-harjoittelua. Kurssi soveltuu sirkuskoulujen opettajille ja apuopettajille.

Ilmoittautuminen sähköpostilla itasuomenaluesirkus@gmail.com. Kurssimaksu 10€.

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Töihin sirkuskiertueelle

Töihin sirkuskiertuleelle

SIRKUS2-hanke toteuttaa kesällä 2019 hankkeen alueen kohdistuvan pienimuotoisen kiertueen. Sirkusnuori, jos haluat mukaan toteuttamaan kiertuetta, toimi 31.3. 2019 mennessä oheisen liitteen ohjeiden mukaisesti.

Esiintymään kiertueeseen

sirkus2-footer

Posted in Uncategorized | Leave a comment

SIRKUS2 – Sirkus Tutuksi / Kaavi

Ajankohta: La 9.2.2019
Paikka: Kaavin koulu / liikuntasali
Opettaja: Suvi Piirainen ja Oskari Jauhiainen
Maksu: 2-5€ / paja ja 10€ / päivä

10-10.45 Naperosirkus: 4-6 vuotiaille (Suvi) 2€
10-11.30 Trampaa pojille (10v ->) (Oskari) 5€
11-12.30 Perhesirkus: sopii perheille (Suvi) akrobatiaa pariakrobatiaa eri ikäisille 5€

13-16 Sirkusvälineet tutuksi, soveltuu kaikille (Suvi) 5€
13-16 Vipulautaa, tramppaa ja tolppaa, soveltuu sirkusta harrastaneille (Oskari) 5€

Ilmoittautumista ei vaadita. Maksu maksetaan käteisellä kurssipaikalla.

Suvi Piirainen
Suvi on kouvolalaissyntyinen 24 vuotias  sirkusartisti. Lukion jälkeen Suvi opiskeli kaksi vuotta musiikkiteatteria, jonka jälkeen hän päätti tehdä pitkäaikaisesta harrastuksesta itselleen ammatin opiskelemalla SaSakissa sirkusartistiksi. Valmistumistuttuaan 2018, Suvi on ehtinyt mm kiertää kesän Sirkus Finlandian kanssa tehden omaa erikoistumislajiaan vanteita.  Sirkuksen Suvi aloitti jo 7 vuotiaana ja monien sirkusvuosien aikana osaamista on kertynyt mm. käsilläseisonnasta, nuorasta, jongleerauksesta ja pariakrobatiasta. Opettajana Suvi on toiminut yli kymmenen vuoden ajan eri sirkus- ja tanssikouluissa sekä omassa sirkusryhmässään.

Oskari Jauhiainen
Lappeenrantalainen Oskari on valmistunut Salpauksen Sirkusartistikoulutuksesta 2018 omana lajinaan kiinalainen tolppa. 23 vuotiaalla Oskarilla on takanaan monia harrastusvuosia taidekoulu Estradilla ja hänellä on laaja osaaminen eri lajeista. Oskarin vahvuuksiin on aina kuulunut monia ryhmälajeja: nuorempana ertyisesti seinätrampoliini ja vipulauta, vanhempana Sirkus Finlandiassakin nähdyt korealainen kehto ja banquine. Lahdessa opiskelujen aikana Oskari on laajentanut osaamistaan sirkusleiri- ja break dance opettajana.

sirkus2-footer.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ilma-akrobatia / Rautavaara

Ajankohta: 15.-16.2.2019
Paikka: Rautavaaran Monitoimitalo, Urheilutie 1
Opettaja: Emma Nivala
Maksu: 10€

Alkeistunneilla (ryhmä A) tutustutaan välineiseen ja opetellaan perustemppuja. Lähtökohtana on temppujen harjoittelu turvallisesti. Tälle tunnille et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Ota mukaan joustavat treenivaatteet, mielellään polven yli menevät housut, juomapullo sekä hyvää mieltä!

Jatkotunneilla (ryhmä B) edetään jokaisen taustojen mukaan vanhoja temppuja varioiden ja uusia opetellen. Tällä tunnilla aikaisempi kokemus välineestä on plussaa.

Ryhmä A kokoontuu pe klo 16-17.30 ja la 10-11.30
Ryhmä B kokoontuu pe klo17.30-19 ja la 11.30-13

Erillistä ilmoittautumista ei vaadita

Opettajana toimii sirkustaiteilija Emma Nivala (os. Räisänen). Emma valmistui sirkusammattilaiseksi ranskalaisesta Academie Fratellinista vuonna 2011 päälajinaan rengastrapetsi. Valmistumisensa jälkeen Emma on toiminut sirkustaiteilijana vaikuttaen eri puolilla Suomea. Emmalla on artistin uran lisäksi takanaan myös usean vuoden kokemus sirkusopettajana toimimisesta. Tällä hetkellä Emma toimii pääasiassa Turussa ja on viime vuonna perustetun Sirkus & Teatteriyhdistys Aura Companyn yksi perustajajäsenistä.

sirkus2-footer

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Näyttämötaistelu 2.-3.2.2019

Ajankohta: 2.-3.2. klo 10-15
Paikka: Kaavin kirkonkylän koulun sali
Opettaja: Arvo Jean-Michael Saarinen
Maksu: 10€ / päivä

Näyttämötaistelu on lavalla ja kameran edessä tapahtuvaa väkivallalta näyttävää toimintaa, joka toteutetaan turvallisesti. Harjoitteluun sisältyy kuunteluharjotteita ja oikeanlaisen voiman käyttöä sillä tarkoituksena ei ole koskaan satuttaa ketään. Kurssilla harjoittelemme miten luodaan illuusio lyönneistä, potkuista, kaadoista ja heitoista. Kurssi antaa työkaluja osallistujille niin että he voivat tulevaisuudessa luoda myös itse taisteluita niin että tekijät ovat turvassa. Näyttämötaistelu on lähempänä pariakrobatiaa tai tanssia kuin taistelulajeja ja siksi sopiikin kaikille joita kiinnostaa vaikuttavalta näyttävä liike.

Tämä kurssi keskittyy aseettomaan taisteluun ja tulemme leikkimään niin Kung-fu sankareita kuin koomisia sisarusten välisiä nahisteluja.

Kurssi sopii vähintään 14-vuotiaille. Lisäksi tulee olla akrobatian perustaidot tai esimerkiksi tanssitaustaa.

Ota mukaan kunnolliset eväät. Välissä pidetään ruokatunti.

Suomessa näyttämötaistelua ja sen opetusta tarjoaa Dramatic Combat Finland joka on osa pohjoismaista järjestöä NSFS:ää. Arvo on hakenut oppinsa näiden järjestöjen kurseilta niin Suomessa kuin muualta pohjoismaista.

Arvo Jean-Michael Saarinen on 28-vuotias tanssialan opiskelija ja näyttelijä.  Hän on työskennellyt näyttelijänä mm. Valkeakosken kaupunginteatterissa, Seinäjoen kaupunginteatterissa, Tampereeen Komediateatterissa sekä monissa vapaan kentän projekteissa. Hän on kurssitautunut ohjaajaksi ja myös ohjannut lasten ja nuorten teatteriryhmiä. Hän on erikoistunut fyysiseenteatteriin ja tällä hetkellä keskittyy näyttämötaistelun harjoitteluun. Hän on koreografioinnut sekä opettanut näyttämötaistelua niin ammattilaisille kuin harrastajille

Ilmoittautuminen kurssille 31.1.2019 mennessä.

Kurssin järjestää on Itä-Suomen alueellinen sirkuskoulu ry:n SIRKUS2-hanke

sirkus2-footer

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Teatterikurssi 16.2.2019

Teatterin lauantaikurssilta (16.2.) uusia näkökulmia omaan esiintyjyyteen!

Teatterin lauantaikurssin tarkoituksena on vahvistaa osallistujan omaa esiintyjyyttä improvisaation, leikin ja läsnäolon tutkimisen kautta.  Omaa ilmaisua vahvistetaan erilaisin teatterin ja draaman menetelmin. Intensiivikurssi sopii sekä aloittelijoille että myös heille, joilla on jo kokemusta esiintymisestä. Ota mukaan liikuntaan sopivat vaatteet ja avoin mieli! Kurssi sopii vähintään yläkouluikäisille, myös aikuisille.

La 16.2. klo 10-13, Kyykerin kylätalon liikuntasali, Kyykerinkatu 32, Outokumpu

Kurssille mahtuu max. 20 osallistujaa. Kurssi maksaa 5€ ja se maksetaan käteisellä kurssilla. Ilmoittaudu kurssille

Kurssin ohjaajana toimii soveltavan teatterin ammattilainen, teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) Sanna Kärkkäinen.

Kurssin järjestää on Itä-Suomen alueellinen sirkuskoulu ry:n SIRKUS2-hanke

sirkus2-footer

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ensiapukoulutus

Ensiapukoulutus 4h su 28.10.2018 klo 11-15

Paikka: Kaavin kirkonkylän koulun sali
Aika: 28.10.2018 klo 11-15
Kouluttaja: Marko Tolonen, ensihoitaja AMK, pelastaja
Kurssimaksu: 10€

Koulutus on tarkoitettu sirkuskerhoissa tai liikuntakerhoissa toimivilla ohjaajille. Koulutuksen tavoitteet:

  • osallistuja osaa tunnistaa tajuttomuuden ja aloittaa hätätilanteen mukaisen toiminnan
  • osallistuja tunnistaa niskaan tai selkärankaan kohdistuneen vamman vaarallisuuden
  • osallistuja osaa käyttää kolmen K:n (kylmä, koho, kompressio) sääntöä pienten vammojen hoidossa
  • osallistuja osaa toteuttaa nilkan nyrjähdyksen oikeaoppisen sidonnan
  • osallistuja osaa toteuttaa nilkan reponoinnin

Sisältö:

  • teoria 1 ot
  • käytännön harjoitteet 3 ot

Itseopiskelumateriaali, johon voi tutustua jo ennen koulutusta:

Elottomuuden tot. ja paineluelvytys https://www.youtube.com/watch?v=ti9j-XoppvM&feature=youtu.be

Nilkan reponointi https://www.youtube.com/watch?v=Tvq-4M4xrz8&feature=youtu.be

Ilmoittautuminen

sirkus2-footer

Posted in Uncategorized | Leave a comment

SIRKUS2 superviikonloppu 28.-30.9.2018 Kaavilla

SIRKUS2-hankkeen monipuolinen viikonloppukurssi. Ohjelmassa käsilläseisontaa, vipulautaa, kiinalaista tolppaa, akrobatiaa ja ilma-akrobatiaa. Opettajina Salima Peippo, Christian Fernandez, Jukka-Pekka Matero, Petra Lesonen ja Senni Nuutinen.

Opetuksen lukujärjestys:
pe klo 17-20
la klo 10-15
su klo 10-15

Kurssin hinta on 20 € / hlö 2pv  (10€ / hlö 1 pv)
Kurssille mahtuu 40 osallistujaa.

Aikataulumuutokset vielä mahdollisia!

Ilmoittautuminen

sirkus2-footer

Posted in Uncategorized | Leave a comment