SIRKUS2-kiertue

SIRKUS2 -hanke mahdollistaa kesälle 2019 alueen sirkusnuorille kesätyön, jonka avulla harrastajatpääsevät kurkistamaan artistin arkeen. Nuoret aloittivat kesätyönsä jo hyvissä ajoin keväällä, sillä varsinainen esiintyminen ja keikkailu edellyttävät myös taustatyöskentelyä. Kevään edetessä nuoret olivat tehneet lukuisia käsikirjoitusideoita, koreografiointeja sekä musiikkien ja rekvisiittojen etsimistä. Kevään suunnittelutyöt saivat visuaalisen ilmeensä kesäkuun toisella viikolla, kun nuoret hoitivat sirkusteknisen harjoittelun ja esityksen kokoamisen yhdessä sirkusammattilaisten Suvi Piiraisen ja Oskari Jauhiaisen kanssa. Harjoittelujakson jälkeen esiintyjät aloittavat 30 minuutin kokonaisuuden esittämisen pitkin Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan kesätapahtumia.

Kiertueen tarkoituksena on tarjota kauan harrastaneille nuorille tilaisuus tutustua myös artistin elämään, sillä monet hakijoista ovat haaveilleet ammatista sirkuksen parissa. Esiintymisen lisäksi nuoret pitävät sirkustyöpajoja esiintymispaikoilla kullekin kohdeyleisölle. Sirkuksen vieminen paikkakunnille, jossa sitä ei alun perin välttämättä ole, tarjoaa myös yleisölle hienon tilaisuuden tutustua sirkuksen maailmaan.

Nuoret tuovat lavalle kesäisen mökkireissun ongelmineen ja onnistumisineen. Mökkireissu on koko perheelle suunnattu sanaton ja humoristinen nykysirkusteos. Esitys sisältää kepeitä kesäajatuksia, mahtipontista mökkiraivoa ja yhteisöllistä yhdessäoloa. Leikkimielisyys, tekemisen ja kokemisen riemu vie esitystä samaistuttavasti eteenpäin. Esityksessä nähdään seitsemän esiintyjää, joiden valloittavat persoonat ovat saaneet inspiraatiota tutusta lastensadusta, jonka ehkäpä tarkkasilmäinen katsoja voi huomata esityksen aikana.

 
Mökkireissu viedään ainakin seuraaviin tapahtumiin
16.6. Kolin Erämessuille
19.6. Liperin sporttileirille
24.6. Tohmajärven Potsipäiville
29.6. Kuavin Kuhinoille sekä Vehmersalmi Päiville
13.7. Maaningan Huiluuruppeemille
14.7. Suonenjoen Mansikkakarnevaaleille
3.8. Iisalmeen Ravintola Raatihuoneen lastenkarnevaaleille

Alla kuva ensimmäisestä keikkapaikasta Pielisen Kolilta.

kiertuekuva

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s