Näyttämötaistelu 2.-3.2.2019

Ajankohta: 2.-3.2. klo 10-15
Paikka: Kaavin kirkonkylän koulun sali
Opettaja: Arvo Jean-Michael Saarinen
Maksu: 10€ / päivä

Näyttämötaistelu on lavalla ja kameran edessä tapahtuvaa väkivallalta näyttävää toimintaa, joka toteutetaan turvallisesti. Harjoitteluun sisältyy kuunteluharjotteita ja oikeanlaisen voiman käyttöä sillä tarkoituksena ei ole koskaan satuttaa ketään. Kurssilla harjoittelemme miten luodaan illuusio lyönneistä, potkuista, kaadoista ja heitoista. Kurssi antaa työkaluja osallistujille niin että he voivat tulevaisuudessa luoda myös itse taisteluita niin että tekijät ovat turvassa. Näyttämötaistelu on lähempänä pariakrobatiaa tai tanssia kuin taistelulajeja ja siksi sopiikin kaikille joita kiinnostaa vaikuttavalta näyttävä liike.

Tämä kurssi keskittyy aseettomaan taisteluun ja tulemme leikkimään niin Kung-fu sankareita kuin koomisia sisarusten välisiä nahisteluja.

Kurssi sopii vähintään 14-vuotiaille. Lisäksi tulee olla akrobatian perustaidot tai esimerkiksi tanssitaustaa.

Ota mukaan kunnolliset eväät. Välissä pidetään ruokatunti.

Suomessa näyttämötaistelua ja sen opetusta tarjoaa Dramatic Combat Finland joka on osa pohjoismaista järjestöä NSFS:ää. Arvo on hakenut oppinsa näiden järjestöjen kurseilta niin Suomessa kuin muualta pohjoismaista.

Arvo Jean-Michael Saarinen on 28-vuotias tanssialan opiskelija ja näyttelijä.  Hän on työskennellyt näyttelijänä mm. Valkeakosken kaupunginteatterissa, Seinäjoen kaupunginteatterissa, Tampereeen Komediateatterissa sekä monissa vapaan kentän projekteissa. Hän on kurssitautunut ohjaajaksi ja myös ohjannut lasten ja nuorten teatteriryhmiä. Hän on erikoistunut fyysiseenteatteriin ja tällä hetkellä keskittyy näyttämötaistelun harjoitteluun. Hän on koreografioinnut sekä opettanut näyttämötaistelua niin ammattilaisille kuin harrastajille

Ilmoittautuminen kurssille 31.1.2019 mennessä.

Kurssin järjestää on Itä-Suomen alueellinen sirkuskoulu ry:n SIRKUS2-hanke

sirkus2-footer

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s